Obczaj to

czwartek, 26 grudnia 2013

Świąteczna zupa śledziowa

Pozostając w świątecznym klimacie przedstawiam Wam przepis na wyśmienitą zupę śledziową. U mnie w domu jest to jedno z głównych dań wigilijnych, równie dobrze smakuje jednak na co dzień.




Składniki:
-śledź z mleczem

-cukier
-śmietana
-cebula
-ocet
 

Przygotowanie:
Śledzia pokrojonego w większe kawałki zalewamy octem i pozostawiamy na noc. Na drugi dzień opłukujemy go z zalewy. Na patelni podsmażamy cebulkę, którą później dodajemy do naszego śledzia.Teraz najważniejsze! Mlecz opłukujemy i przecieramy go z cukrem na gazie. Następnie, tak przyrządzoną zalewę wlewamy do śledzia. Na koniec dodajemy 2 łyżki śmietany 18%. :) A potem tylko jeść i jeść...:) 

 Meg



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz