Składniki:
1,5 kg ryby
(najlepiej w mrożonych płatach, ja robię z pangą)
½ kg marchwi
1 pietruszka
kawałek selera
3 cebule
1 koncentrat pomidorowy
sól, pieprz do smaku, kostka rosołowa
Sposób przygotowania:
Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na wiórki. Włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać kostkę rosołową i przyprawy. Gotować pod przykryciem ok. 30 – 40 minut.
Rybę rozmrozić i lekko posolić. Usmażyć na patelni na oleju.
Cebule pokroić w kostkę i również usmażyć aż do zeszklenia się.
Do ugotowanych warzyw dodać usmażoną rybę, cebulę i koncentrat pomidorowy.
Wszystko pogotować jeszcze ok. 10 minut.
Podawać gorące.
½ kg marchwi
1 pietruszka
kawałek selera
3 cebule
1 koncentrat pomidorowy
sól, pieprz do smaku, kostka rosołowa
Sposób przygotowania:
Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na wiórki. Włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać kostkę rosołową i przyprawy. Gotować pod przykryciem ok. 30 – 40 minut.
Rybę rozmrozić i lekko posolić. Usmażyć na patelni na oleju.
Cebule pokroić w kostkę i również usmażyć aż do zeszklenia się.
Do ugotowanych warzyw dodać usmażoną rybę, cebulę i koncentrat pomidorowy.
Wszystko pogotować jeszcze ok. 10 minut.
Podawać gorące.
Calineczka
Panga to chiński syf. Rozmnażana w Chinach przy pomocy hormonów pozyskiwanych od ciężarnych kobiet. Jak można użyć jej do jakiegokolwiek dania...
OdpowiedzUsuń